13 Ocak 2015 Salı

Mantı çorbası

                MANTI VE BÖREK ÇORBASI

                      Resim 357
MANTI İÇİN:
  • 1 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 2.5 - 3 SU BARDAĞI KADAR UN
  • TUZ
  • İÇ MALZEME:
  • 200 GR KIYMA
  • 1 KURU SOĞAN
  • TUZ, KARABİBER
  •  
  • SERVİS İÇİN:
  • 1 KG YOĞURT
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • PULBİBER
  • NANE
  • 50 GR TEREYAĞ
Hamur için verilen malzemeyi bir kaba alıp kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Üzerini örtüp 20 dk dinlendirin. İç malzemesini hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Soğan çok su bırakırsa suyunu sıkarak süzün. 
Hamuru önce merdane ile açmaya başlayın. İnceltince oklava ile devam edin. 2cmx2cm kareler halinde kesip ortalarına kıymalı içten koyun. Dört köşesini birleştirerek mantıları kapatın. Tencerede kaynar suya tuz ve biraz sıvıyağ ekleyip mantıları haşlayın. Süzerek alıp üzerine yoğurt ve biberli naneli yeğ gezdirerek servis yapın.
Börek (mantı) çorbası için: 
  • 2 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 4 SU BARDAĞI SICAK SU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 1 TATLI KAŞIĞI NANE
  • 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
  • 1  TATLI KAŞIĞI SUMAK
Bir tencerede salçayı ve unu yağda kavurun. Azar azar su ekleyerek meyaneyi kıvamlandırın. Yani kıvamlı bir çorba suyu olacak. İçine haşlanmış mantıları, haşlanmış nohut ve baharatını ilave edip 10 dk kısık ateşte kaynatın. Limon suyu ekleyerek sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...