13 Ocak 2015 Salı

Muzlu Alman pastası


3 adet yumurta
- 1 su bardağı erimiş margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı toz badem
- 2,5-3 su bardağı un
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket muzlu hazır puding
- 1 paket labne peyniri
- 1-2 adet muz

Hazırlanışı

- Yumurta ve şeker çırpılır
- Erimiş yağ eklenip karıştırılır
- Yoğurt eklenip homojen kıvam alınca un, badem ve kabartma tozu eklenip kek hamuru elde edilir
- Yağlanmış ve yağlı kağıt serili kek kalıbına dökülüp 180 derce fırında 30 dakika pişirilir
- Pişen kek soğumaya bırakılır
- Kreması için toz puding, süt ve labne peynir  krema kıvamını alana kadar pişirilir
- Soğuyan puding enine kesilmiş alman pastasının arasına yayılır
- Muz dilimleri döşenip diğer pasta parçası üstüne kapatılır
- Pudra şekeri ile süslenir
- Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...