13 Ocak 2015 Salı

Portakallı ıslak kek

Resim 352

PORTAKALLI ISLAK KEK

Gerekli Malzeme
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 SU BARDAĞI YOĞURT
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 1 KAHVE FİNCANI İRMİK
  • 150 GR RENDELENMİŞ BALKABAĞI
  • 1 ADET PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUĞU
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTANCEVİZİ
ISLATMAK İÇİN:
  • 2 ADET PORTAKALIN TAZE SUYU
Fırını 180 derece ısıtın.
Yumurtaları şekerle çırpıp sırasıyla yağ, yoğurt, irmik, rendelenmiş palkabağı ve portakal kabuğunu ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve hindistancevizini ekleyip bir kez daha çırpın. Yağlanmış kek kalıbına veya minik kek kağıtlarına hamuru doldurup 30 dk pişirin. Portakal suyunu kek fırından çıkınca, sıcakken kaşık kaşık üzerine dökün. Hemen çekecektir. Islak kekinizi soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...